Mijn favoriete levensmotto

"Op de windrichting heb je geen invloed maar wel op de stand van de zeilen” (John Kabat Zinn)"

Jacqueline Kempers

Ik hou enorm van ‘sporten’, bewegen en buiten zijn. Zeilen is mijn grote passie. Gedurende de jaren heb ik dat en andere zaken steeds meer moeten opgeven. Er is zeker sprake van verlies maar daarnaast blijf ik kijken naar mogelijkheden binnen de nieuw ontstane situatie. Ik hou daarmee de regie en leef een zeer waarde(n)vol leven. De spreuk "Op de windrichting heb je geen invloed maar wel op de stand van de zeilen” is, in combinatie met mijn passie, visie en werk, op mijn lijf geschreven.

Mijn passie, visie en achtergrond

Mijn naam is Jacqueline Kempers en ik begeleid al ruim 20 jaar met veel plezier en bevlogenheid cliënten met een breed scala aan vraagstellingen. Mijn grote kracht hierbij is dat ik snel tot de kern kan komen en goed weet aan te sluiten bij de persoon tegenover mij, zowel met mijn inlevingsvermogen als met de aangeboden methodiek. In mijn benadering staat het bieden van veiligheid en vertrouwen centraal. Met warmte, toewijding en positiviteit begeleid ik jou graag bij je vraagstuk en naar het gewenste resultaat. Naast dat ik seniorcoach, hypnotherapeut en integratief therapeut ben, ben ik ook ervaringsdeskundige in het hebben van een chronische aandoening. Doordat ik geboren ben met een progressieve aandoening heb ik regelmatig met achteruitgang en verlies te maken. Eigenlijk juist daardoor heb ik geleerd om bewuster te leven en bewuste keuzes te (blijven) maken.

In de naam van de site “LEEF! leven met een chronische aandoening” is mijn visie terug te vinden. Ik gebruik liever de term chronische aandoening dan de term chronische ziekte omdat iemand met een chronische ziekte niet voortdurend ziek hoeft te zijn én bovenal omdat je uit meer bestaat dan je aandoening. Graag verleg ik de focus naar waartoe je als mens met een chronische aandoening in staat bent en waar je wel invloed op hebt. Ik vind het belangrijk het handelen vanuit eigen autonomie en regie na te streven met aandacht voor het verlies, het acceptatieproces en de (on)mogelijkheden.

Mijn achtergrond

In 2003 ben ik mijn praktijk gestart. Hiervoor volgde ik de 4-jarige beroepsopleiding Integratieve Psychotherapie met hoofdvakken als hypnotherapie en Innerchild. Daarbij heb ik de 3–jarige opleiding tot NLP-counselor gevolgd en ook scholingen als ACT, EMDR, medische hypnotherapie en Ericksoniaanse hypnotherapie. Verder ben ik opgeleid als coach en trainer. Dit alles heb ik aangevuld met diverse leertrajecten voor mijn specialisatie in verliesverwerking. Mijn gedrevenheid en passie voor het werk is erg groot. Elk jaar volg ik met gretigheid diverse interessante bijscholingen en ik ben lid van een actieve intervisiegroep. Hierdoor blijf ik scherp op mijzelf, op mijn werkwijze, blijft mijn deskundigheid op peil en kan ik met veel verschillende klachten en hulpvragen werken.

Voordat ik startte met de praktijk heb ik ruim 10 jaar als accountmanager in het bedrijfsleven gewerkt en als medisch research analist bij de overheid. Ook heb ik enkele jaren als reisleidster gewerkt.
Ik raakte meer en meer gefascineerd door ‘het hoe en waarom mensen doen wat ze doen’. Ik besloot mijn hart te volgen en me te ontwikkelen tot integratief therapeut en coach voor de begeleiding van mensen met zeer diverse klachten en vraagstellingen.

Door de jaren heen heb ik opnieuw de balans opgemaakt en de keuze gemaakt om mijn specialisatie verliesverwerking en mijn ervaringsdeskundigheid bij elkaar te brengen. Ik richt me nu meer op verlies van gezondheid door een ziekte, fysieke beperking of aandoening. Ik begeleid iedereen uiteraard vanuit mijn professionele rol en daar waar ik het functioneel acht kan ik ook vanuit mijn eigen ervaring iets inbrengen.

Mijn huidige werk heeft veel raakvlakken met mijn eerdere werkervaringen.
Mijn analytische achtergrond blijkt een zeer goed hulpmiddel te zijn voor het ontrafelen van de puzzel van het menselijk gedrag en de emotionele beleving. Mijn communicatieve vaardigheden vormen een goede basis in het gesprek en maken dat de ander zich veilig voelt en openstelt. Mijn avontuurlijke kant reist mee en helpt de ander in het ontdekkings– en ontwikkelingsproces.

Wat anderen zeggen

Vaak hoor ik terug dat men een aangename lichtheid en doelgerichtheid ervaart in mijn benadering. Cliënten benoemen mijn stijl van begeleiden als veilig, met stevige expertise, fris, open, nuchter, respectvol, zorgvuldig, scherp in waarneming, effectief, betrokken, motiverend, humorvol, praktisch en resultaatgericht.

Voor vragen of overleg kun je me vrijblijvend benaderen.

Kwaliteitseisen

Ik vind het belangrijk om kwaliteit te waarborgen en ben lid van de beroepsverenigingen NBVH (Nederlandse Beroeps Vereniging voor Hypnotherapeuten) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Ook ben ik aangesloten bij SCAG (Stichting Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen) en LSV (Landelijk Steunpunt Verlies). Daarnaast ben ik lid van een actieve intervisiegroep en volg ik graag bijscholingen. Ook ben ik leertherapeut bij BGL, een opleidingsinstituut voor coaches en therapeuten.

Maak kennis

Neem vrijblijvend contact op voor je vragen of aanmelding.