Hieronder lees je enkele ervaringen van enkele ex-clienten. Scroll je verder door naar beneden dan vind je ook inspirerende filmpjes en boeken. 

Heb je vragen over jouw situatie? bel of mail mij vrijblijvend

 

Steviger in mijn schoenen én genieten van de grote en kleine dingen in het leven
 
Mijn doel was het accepteren van mijn ziekte en beperkingen. 
Jacqueline heeft mij hierbij geholpen met begrip, humor, creativiteit en kennis van zaken. Gaandeweg in het traject zijn er nog veel andere aspecten van mijn leven langsgekomen, waarin ik heb geleerd dat eigenlijk alles gelinkt is met elkaar. 
Ik kan nu een waardevoller leven leiden, heb helder wat ik belangrijk vind en sta daardoor steviger in mijn schoenen.
En ik leer beter te genieten van de grote en kleine dingen in het leven!
Dankjewel.
 
Toegevoegde waarde professionaliteit en ervaringsdeskundigheid
 

Ik heb de begeleiding door Jacqueline als zeer prettig ervaren. Ze creeert een veilige en vertrouwde sfeer. Een toegevoegde waard vind ik dat ze naast professionele deskundigheid ook ervaringsdeskundigheid heeft. Ze deelt soms haar ervaringen op een prettige manier, zonder dat het meteen alleen over haar gaat. Meer ter illustratie hoe je in een situatie kunt reageren.  Ik vind het ook fijn dat het geen ‘zwaar’ en ‘diep’ therapeutische aanpak is waarbij er gegraven wordt en alles overhoop gegooid wordt, maar meer een steuntje in de rug en coaching hoe ik met mijn ziekte om kan gaan in relatie tot anderen.

 

Omgaan met een chronische beenmergaandoening
 
Wat ik allereerst heb bereikt is het vaststellen dat het op zich een doel was/is om te leren leven met een (ongeneeslijke) ziekte. Daar ben ik dankzij de begeleiding echt veel verder mee gekomen. Mijn basisgedachte vooraf was vooral: “hoe kan ik mijn leven zó inrichten dat de ziekte er niet toe doet / dat het een kwestie is van accepteren en dan een manier vinden om ‘om’ dat gegeven heen op de oude voet te blijven doorgaan”.  
Dankzij de begeleiding heb ik eigenlijk direct leren ervaren en accepteren, dat het ziekzijn er vanaf nu bij hoort. En dat ik met die wetenschap vrede moet sluiten. Mijn doel was omgaan met de ziekte, maar ik heb eigenlijk geleerd om om te gaan met mijzelf, hoe ik aankijk tegen mijzelf en welke waarden ik toebedeel aan bepaalde aspecten van mijn leven.  Doordat ik ziek geworden ben, is alleen duidelijk geworden welke normen en waarden ik in mij heb, en welke van deze normen en waarden ik wil houden, en welke ik wil veranderen. Dat helpt bij het accepteren van ziek-zijn, maar natuurlijk feitelijk helpt het bij hoe je in je leven staat.
  
Coaching bij seniorpersoon over omgaan met een heupafwijking die in de kindertijd ontstaan is 
 
in slechts enkele sessies heb ik door de hulp van Jacqueline meer vertrouwen in mezelf en de toekomst gekregen.
 

Hypnotherapie en ACT behandelng bij man met PDS klachten 

Prettig. Veilig. Eerlijk. Inspirerend. Effectief. 
 
Ik kwam bij Jacqueline voor PDS, dat voor nogal wat beperkingen zorgde in mijn dagelijks leven. Nu de behandeling (voorlopig) is afgerond, zijn de klachten weliswaar niet helemaal weg (was ook niet te verwachten), maar wel minder en vooral veel hanteerbaarder! Waardoor ook de beperkingen in mijn dagelijks leven veel minder zijn. Dus ik ben tevreden.
Extra fijn is dat ze me in contact heeft gebracht met een stuk eigen kracht dat ik nog niet kende, maar waar ik nu steeds op terug kan vallen, óók mbt niet PDS gerelateerde klachten.
 

Coaching en hypnotherapie bij een vrouw met een systemische aandoening

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding vanwege je flexibiliteit, goede communicatie, persoonlijke benadering en de manier waarop je maatwerk levert.
 
Als coach beschik je over een unieke combinatie van theoretische kennis en ervarings- deskundigheid. Precies deze combinatie maakte dat ik me veilig en begrepen/gehoord voelde, wat voor mij cruciaal was voor de behandeling. Ik stelde het op prijs dat je voorbeelden uit je eigen leven gaf en je tegelijkertijd ook goed in mijn belevingswereld kon verplaatsen. Tot slot wil ik nog benoemen dat je me als mens (en niet als patiënt) tegemoet trad, waardoor ik een gevoel van gelijkwaardigheid heb ervaren.

 

Hypnotherapie en ACT bij vrouw met geluidsoverprikkelingsklachten.
 
De begeleiding en coaching bij mevrouw Kempers zijn verrassend en effectief. 
In drie sessies tijd is mijn overprikkeling bij geluid van een 7,5 naar een 2,5 gedaald. Dit is fantastisch! De slogan: ‘Je hoeft er niets mee met het geluid, laat het maar gaan’, is helpend geweest. Daarnaast het verleggen van de focus op iets anders dan alleen het geluid! 
 
Life coaching bij turbulente periode in het leven van een man met Cerebrale Parese.
 
Ik ben in 2016 op advies van mijn revalidatiearts bij Jacqueline in contact gekomen. Na een gedegen intake gesprek ben ik met enige scepsis aan een behandeling begonnen. Al snel bleek dat mij scepsis onterecht was. In een zeer turbulente periode in mijn leven heeft Jacqueline mij op een professionele manier geholpen om weer structuur en een positief gevoel  in mijn leven te krijgen. Zij weet goed de kern van het probleem bloot te leggen. Door middel van gesprekken en thuis opdrachten heb ik veel geleerd en bereikt. Ik ben blij en dankbaar dat ik van haar kennis gebruik heb kunnen maken en weer kan genieten van het dagelijks leven, ondanks mijn beperking! 
 
Coaching voor partner in het omgaan met de effecten van een chronische ziekte in zijn partnerrol, gezin en werk situatie. 
 
In de evaluatie was het verbazend hoeveel ‘beter’ ik mezelf scoorde op verscheidene aspecten. Ik merk dat ik heel wat meer ‘aanwezig’ ben in mezelf en in het leven dan voor ik begon. En natuurlijk blijft het iets om voortdurend aan te werken…
Jacqueline begeleidt in een rustig gesprek met hier en daar inzet van werkvormen. In eerste instantie had ik meer ‘vuurwerk’ verwacht: Intense momenten van inzicht of emotie. Maar het traject wel enorme doorwerking gehad op mijn leven, en daar gaat het uiteindelijk om!
 

Client met meerdere chronische ziekten waaronder Sub Arachnoïdale Bloeding (SAB) en nierfalen.

Op advies van het Rijnlands Revalidatie Centrum gestart met coaching bij LEEF.

Met Jacqueline geïnventariseerd waarom ik het gevoel had dat er bij mij zoveel onbalans was in ratio en emotie. Samen doelen gesteld en aan de slag gegaan. Na 10 sessies hebben we de balans opgemaakt en het coaching traject afgesloten. Wat voor mij bij aanvang een utopie leek heb ik toch bereikt. 

Van boos, onzeker en doemdenken naar meer interne rust en (weer) vertrouwen in de toekomst. 

Bij dit alles heb ik je begeleiding als zeer prettig ervaren. Ondanks dat je ervaringsdeskundigheid maar heel beperkt ter sprake is geweest, was het voor mij net het zetje in de rug om anders naar dingen te kijken.
Jacqueline bedankt voor je hulp, Paul

 

Omgaan met Diabetes. 

Doordat ik nu wel mijn kwetsbaarheid durf te laten zien wordt ik zichtbaarder en is grenzen aangeven zoveel makkelijker geworden. Er gaat een nieuwe wereld voor me open, zo relaxed nu. Ik ben losser en opener geworden. Dank!

 

Na zwaar verkeersongeluk leren leven met onomkeerbaar hersenletsel en andere beperkingen.

Ik heb je aanwezigheid als prettig en ondersteund ervaren. Het heeft mij een zet in de goede richting gegeven. Ik heb veel gehad aan je begeleiding die op een ervaren, rustige, vriendelijke, begripvolle en deskundige manier heeft plaatsgevonden.

 

Vermindering van PDS klachten en grenshantering na Burn –out.

De basis is er, het vertrouwen is weer gegroeid, nu moet ik het blijven vasthouden.

Ik heb je als zeer prettig, betrokken, persoonlijk ervaren. Nooit het gevoel gehad dat ik een nummer was of dat je een standaardaanpak van de plank haalde. Je speelde in en sloot aan op wat op dat moment nodig was voor mij. Het was een mooie mix van een lach, traan, praten, stilte en ervaren.

  

Verder op en uit-bouwen van leven na CVA

Ik heb Jacqueline ervaren als een zeer prettig mens met een luisterend oor. Haar begeleiding voelde voor mij prettig en vertrouwd. Uit mijn lange en ingewikkelde verhaal haalt ze haarfijn de belangrijke doelen om verder samen op te pakken. Haar begeleiding heeft mij inzicht gegeven over mijn situatie.

 

Client met meerdere chronische ziekten waaronder Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC) en colistis ulcerosa
Ik heb in de begeleiding stappen kunnen zetten om het leven met een chronische ziekte meer plek te geven, grenzen te stellen waar nodig, te werken naar een situatie waar zo uiteindelijk bleek, betaald werk geen deel meer uitmaakt van mijn leven.

Jacqueline heeft oog voor wat er speelt op elk moment en kan snel schakelen om op verschillende manieren de client stappen te laten zetten in wat er op dat moment van belang is. Ik heb me zeer vertrouwd gevoeld bij Jacqueline en met haar professionaliteit en kennis heeft zij op een positieve manier bijgedragen aan het accepteren en een plek geven aan de veranderingen waar ik op dat moment voor stond. Ze heeft me geholpen te onderzoeken waar nieuwe mogelijkheden liggen om ondanks het hebben van een chronische ziekte een waardevolle bijdrage te leveren en een zinvol en waardevol leven te kunnen leiden.

 

PDS

Met 3 sessies hypnotherapie ben ik van mijn PDS klachten af. Nasst alle pijnklachten was ook mijn wereld klein geworden omdat ik niet weer weg van huis durfde te gaan. Ik ging alle spontane en sociale contacten vermijden omdat ik bang was dat ik op onverachte momenten naar het toilet moest. Nu heb ik mijn vrijheid terug!! Zo stap ik bijvoorbeeld gewoon in de trein en bedenk me niet eens meer dat er in de sprintertrein geen wc aanwezig is. Ik maak me niet druk meer, pieker niet meer en geniet nu vollop van mijn vrije leven.

  

Client op jonge leeftijd geconfronteerd met CVA met als gevolg op latere leeftijd een burn-out

Wat mij zo goed is bevallen is haar persoonlijke aanpak. Ze gebruikt verschillende behandelmethodes en technieken, afhankelijk van de aard van het probleem en de persoonlijkheid van de cliënt. Ze weet de kern van het probleem zo te formuleren dat je er zelf mee aan de slag kan en zelf tot een oplossing kunt komen. Door haar eigen situatie herkent ze de problemen die het gevolg zijn van een chronische ziekte of beperking.

In de praktijk betekent het dat ik door haar begeleiding heb geleerd om mijn klachten serieus te nemen en voor mezelf op te komen, zowel in mijn werkomgeving als privé. Problemen zijn helderder geworden waardoor het ook makkelijker is om uit te leggen wat mijn behoeftes zijn. Ik ben een gelukkiger mens geworden doordat ik veel milder en minder streng ben voor mezelf. Ik gun mezelf rust en ruimte en 'moet' minder.
Partner van deze persoon met CVA
Mijn vriendin heeft moeten leren om op een andere manier met haar beperkingen om te gaan, sneller op de rem te gaan staan en een positiever zelfbeeld te krijgen. De gevolgde therapie heeft daar goed bij geholpen. Ze heeft een realistischer beeld van haar mogelijkheden, geeft beter haar grenzen aan en heeft ook meer vrede met het feit dat ze niet altijd kan wat ze zou willen of moeten van zichzelf. Voor mij is het heel fijn dat ze nu beter verwoordt wat ze wel en niet aankan - dat is niet altijd makkelijk, natuurlijk, maar het voorkomt een hoop misverstanden en maakt het makkelijker om plannen te maken en aan te passen. Het gezamenlijk gesprek is ook heel nuttig geweest om duidelijk te krijgen wat we allebei voelden in deze situatie - en uiteindelijk hebben we nu dan besloten om te gaan samenwonen!

  

Fibromyalgie: Deel uit gepubliceerd artikel
“Mijn positieve kijk op fibromyalgie en hypnotherapie.”


Ik ben 34 jaar. Jaren had ik onbegrepen klachten, nu weet ik sinds 5 jaar dat de klachten komen door fibromyalgie. In eerste instantie dacht ik: ik weet nu wat ik heb en ik ga ermee leren leven.” Dat viel echter niet mee.
In de loop van de jaren namen niet alleen de pijnklachten toe, maar merkte ik dat ik er eigenlijk geen raad mee wist hoe ik er beter mee om kon gaan. Ook trad de vermoeidheid steeds meer op de voorgrond en kwam ik eigenlijk in een cirkeltje terecht. Hoe vermoeider, hoe meer pijn, hoe meer ik ging piekeren en mijn positieve stemming van vroeger was op een gegeven ogenblik ver te zoeken.
ik kwam bij Jacqueline Kempers in Leiden terecht. En zoals ik ben, was ik eerst sceptisch of hypnotherapie wel iets voor mij zou zijn maar vooral of het me de verbetering zou brengen die ik voor ogen had. Ik zag vooral op tegen het ontspannen en daarmee mezelf overgeven. Nu, 4 maanden later ben ik ongelofelijk opgeknapt van de bezoekjes aan Jacqueline! En ik heb dankzij haar begeleiding en hypnotherapie (en natuurlijk mijn doorzettingsvermogen) weer het gevoel dat ik geniet van de dingen, dat ik weer lekker in mijn vel zit en dat ik het leven weer aankan!
Door de oefeningen en handvatten kan ik er nu actief aan mezelf werken, en dit bevalt me stukken beter dan er passief mee om te gaan en er aan toe te geven. Natuurlijk heb ik nog steeds mijn slechte dagen, maar die zijn in frequentie niet te vergelijken met 4 maanden geleden! Ik heb mijn ervaringen met hypnotherapie opgeschreven om mensen te informeren en misschien te kunnen helpen. Ik hoop dat er op deze manier meer mensen kiezen voor deze vorm van therapie en er hopelijk net zoveel baat bij hebben. Op eigen initiatief had ik deze doelen nooit kunnen bereiken en ik ben daarom Jacqueline Kempers erg dankbaar voor de hulp die ik hierbij gekregen heb. Ik kan haar ook echt aan iedereen aanbevelen,
Wil je het hele artikel lezen lees meer

 

  

 

Levensverhalen

 

Deep sea diving

Sue Austin vertelt dat de rolstoel weer haar vrijheid terug gaf. Ondanks haar herwonnen vreugde en vrijheid veranderen de reacties van mensen om haar heen. Daarmee verloor ze in eerste instantie haar eigen geloof in wie ze is. Via haar creatieve uitingen communiceert ze over de vreugde en vrijheid die ze voelt in een rolstoel.

 

 

A broken body isn't a broken person

Als de crosscountry skiër Janin Shepherd volop in training is voor een olympische medaille wordt ze aangereden. Ze vertelt over haar herstel. Haar boodschap: "je bent niet je lichaam".

 

 

Mayson Zayid
I am from Palestina, I am a Moslim, female, disabled and ……..…I live in New Yersey.
Met veel humor vertelt zij over haar leven met haar handicap.

 

 

 

 

Boeken

 

          Janet Bouwmeester -  Ziekelijk gelukkig

Janet Bouwmeester (1978) hoorde op haar 19de na een gevecht van twee jaar dat ze lupus heeft. Er volgde een fase van herstel, maar ook ontkenning en een jong leven dat overhoop lag. Toen ze na een flinke terugval in 2006 haar laatste hoop had gevestigd op herstel in een revalidatiecentrum gaf die periode haar het inzicht dat ze beter met de ziekte kon leren leven dan zich ertegen te verzetten.
Dit boek laat zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met alle reacties en gevoelens die het chronisch ziek zijn bij je los maken.

 

boek-voor-even-weer-gezond            Yvonne Peschier - Voor even weer gezond

Gedichten en verhalen, geïnspireerd op ontmoetingen met patiënten met kanker. In dit boek weet kunstzinnig therapeute Yvonne Peschier de verbinding te maken tussen beelden en teksten als poëtische brug tussen ratio en emoties. Het geeft een letterlijk en een figuurlijk beeld van wat patiënten doormaken en hoe ze nieuwe krachten en mogelijkheden weten te ontdekken.

 

boek-leven-acceptatie          Annemarie Postma - Leven in acceptatie

Voor de moderne mens die alles denkt te kunnen plannen en regelen valt het niet mee om het leven te nemen zoals het komt. We hebben tenslotte récht op geluk, denken we. Helaas voldoet de realiteit niet altijd aan onze verwachtingen. We krijgen in de loop van ons leven allemaal met de grilligheden van het leven, teleurstelling en verdriet te maken want we hebben nu eenmaal niet alles in de hand. En hoewel we de tijd niet kunnen terugdraaien, kunnen we wel zelf bepalen hoe we omgaan met wat er gebeurt. Sterker nog: teleurstellingen en tegenslagen kunnen juist de beslissende momenten voor positieve verandering in je leven zijn.

 

           Violet Falkenburg - Veerkracht

Violet Falkenburg vertelt aan de hand van veertien interviews hoe ervaringsdeskundigen omgaan of omgingen met een ingrijpend verlies. Zij was nieuwsgierig naar de manier waarop mensen de draad weer op hebben gepakt, naar wat hen hielp en wat juist niet.
Uit de indringende verhalen in 'Veerkracht' blijkt eens te meer dat er geen chronologie of hiërarchie in leed is.

 

 Metafoor

  • Over het omgaan en leven met beperkte energie. Lees meer over de "spoontheorie "

 

  • Over het omgaan met je demonen (gedachten, gevoelens). Accepteren of vermijden. Een metafoor uit de Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een visie en werkwijze van waaruit ik veelal werk.